SSC MTS 2019 IMPORTANT SCIENCE QUESTIONS & ANSWERS . ALSO USED FULL IN RRC GROUP D & RRB NTPC 2019 . - Kiran Kamble Knowledge World

ನಿಮಗೆ ಸರ್ಕಾರಿ ಕೆಲಸ ಬೇಕಾದರೆ ಈ ದಾಖಲೆಗಳನ್ನು ತಕ್ಷಣ ತೆಗೆದುಕೊಳ್ಳಿ | Govt job document verification process



SDA | FDA | RAILWAY | SSC | DEFENCE | Complete Guidance | ಎಲ್ಲ ಎಕ್ಸಾಮ್ಗಳಿಗೆ ಇಷ್ಟು ಓದಿದ್ರೆ ಸಾಕು




SSC MTS 2019 IMPORTANT SCIENCE QUESTIONS & ANSWERS . ALSO USED FULL IN RRC GROUP D & RRB NTPC 2019 .

SSC MTS 2019 IMPORTANT SCIENCE QUESTIONS & ANSWERS . ALSO USED FULL IN RRC GROUP D & RRB NTPC 2019 .





SSC MTS 2019 IMPORTANT SCIENCE QUESTIONS & ANSWERS . ALSO USED FULL IN RRC GROUP D & RRB NTPC 2019 .
SSC MTS 2019 IMPORTANT SCIENCE QUESTIONS & ANSWERS . ALSO USED FULL IN RRC GROUP D & RRB NTPC 2019 .






Hello My Dear Aspirants ! 


As Every one Knows that Staff selections commission  does Recruitment Every year & many Aspirants Appear for this job across this country - SSC MTS is considered one of the best GROUP D job in in the Government sector - So here Kiran Kamble Knowledge World Website & YouTube has prepared some important science questions which could be asked in the 2019 examination - So Be prepared from now only  .



Q 01  - What is the Unit of Physical Quantity " Entrophy "  ?

Ans   - Joule OR Kelvin Both Are the Answers .

Q 02- Which Phenomenon is Responsible for ECHO of Sound Wave ?

Ans   - Reflection .

Q 03  -What is the Principle of cream separator ?

Ans   - Centrifugal Force ?

Q 04  - Ohms Law Does not Apply to Which of the Following ?

Ans   - Semiconductor .

Q 05  - Dentist Use What type of Mirror Focus light on the Patients teeth ?

Ans   - Concave Mirror .
  • Important Note - Concave is used to focus the Light -An  Example - Mirror Focus light on the Patients teeth.
  • Important note - Convex Mirror is Always Used to Spread the Light - An Example - Street Light .
Q 06  - Ruby & Sapphire are oxides of ? 

Ans   - Aluminium .
Q 07  -Diamonds & Graphite , & Fullerences all forms of Carbon are example of ?

Ans   - Allotropes .

Q 08  - It is Easier to a man to Swim in Sea Water than a man to Swim in River because ?

Ans   -Density of Sea Water is more .

Q 09  - The Practice Required to Continue the chain process of uranium Fission is ?

Ans   - Neutrons .

Q 10  - Oxygen is a Vital for life is a product of photosynthesis comes from ?

Ans   - Water .

Q 11   - Brass gets discolored in Air due to Sapphire Constant Exposure in presence of ? 

Ans    -  Hydrogen .

Q 12   - The Chief source for the production of Nitrogenous fertilizer is ? 

Ans    -  Ammonia .

Q 13   - The Naturally occurring Anti Coagulant in the Human Body is ?

Ans    -  Heparin . 

Q 14   - Which catalyst is used in the Air deacons Process for the manufacture of Chlorine ?

Ans    -  CUC I 2 .

Q 15   - What is the Name of the Test Tube baby ( FIRST )  

Ans    - Louise Joy  That Baby Belongs to British - England .


SSC MTS 2019 IMPORTANT SCIENCE QUESTIONS & ANSWERS . ALSO USED FULL IN RRC GROUP D & RRB NTPC 2019 .
SSC MTS 2019 IMPORTANT SCIENCE QUESTIONS & ANSWERS . ALSO USED FULL IN RRC GROUP D & RRB NTPC 2019 .


Q 16   - The anti particle of an Electron is ?

Ans    -  Positron .

Q 17  -  For What purpose graphite is Used in the in the Nuclear Reactor ?

Ans    -  Graphite is is used as Moderator in the Nuclear Reactor .

Q 18   -  On 16th may 1975 Indian State Become The 22nd State state of the Indian Union ?

Ans    -  It was Sikkim State .It was 22 nd state of the India .

Q 19   - Which Material is used to Produce Cigarate Lighter ? 

Ans    -  Misch Metall is Used to Generate  Cigarate Lighter  .

Q 20   - What is the Energy Currency of Cell of the Cell ?

Ans    -  ATP - 

  • Important Note - Full Form of ATP - Adenosine Triphosphate .

Q 21   - Which Acid is used in the Eye Wash ?

Ans    -  Boric Acid .

Q 22   - Who has written the Book * A Train to Pakistan * ?

Ans    -  The Writer of this Book is Khushawant Singh .

Q 23   - One Curie is Equal-ant to  ?

Ans    -  3.7 * 10^10 Disintegration / Per Second .  

Q 24   - Which Is Largest Producer of Tea State Wise ?

Ans 

  • Soyabeen - Madhyapradesh .
  • Tobaco - AndraPradesh .
  • Sugar Cane - Uttar Pradesh .



Q 25   -  Ek Bharath Shreshta Bharath is an Initiative Related to what ?

Ans    -  Cultural Exchange & Understanding Between Various States of India .


Q 26   -  Where is the ChotaNagpur Plateau is Located ? 

Ans    - Jharkhand .


Q 27   -  Bhimbetka an Important Paleolithic site is in which indian state ?

Ans    -  Madhyapradesh .


Q 28   -  LPG is A mixture of ?

Ans    -  Butane & Propane .


Q 29   -   What is the the Full form of NITI ayoga ?

Ans    - National Institution for Transforming India . 

Q 30  -  True color is the Autobiography of which famous Cricketer ?

Ans - Adam Gil Christ .


Q 30  -  Where is Majuli Island is Located ?

Ans - Assam .

Q 30  -  What is the Name of the Passage which connects south Andaman & Little Andaman ?

Ans - Duncan - 10 * Channel .

Q 30  -   Who Gave the Laws for Planetary Motion ?

Ans - Kepler .








-------------------------------------Advertisement --------------------------------------------------------------
Join Our SpardhaJagattu Telegram Channel - 

https://t.me/joinchat/LuowIBa2aDROYR92iN1Z1A

Join Us On Facebook - https://m.facebook.com/kiran.kamble.9469

JOin me On Instagram https://instagram.com/kiran_bahusaheb_kamble?igshid=19erfx3sbowil







Join Me on YouTube  -  








---------------------------------Study Material Section -.................................................--------


Study Materials - KPSC _ SSC _ ENGG _ RAILWAY .

WAtsApp - 8880521673

Google Pay & Phone Pay - 8880521673

150 Rupees .


  • Previous Year Question Papers 
  • Model Question Papers 
  • General Science 
  • General Awareness
  • Reasoning 
  • Aptitude 
  • Maths 










---------------------------------------------My Youtube Videos ---------------------------------------


             


                                        Kiran Kamble Knowledge World

                                         
             


                                      KIran Kamble Knowledge World


             


                                        Kiran Kamble Knowledge World   

                                     
             



                                          Hello  Kiran Kamble Knowledge World



            



Thanks & Regards ,

Kiran Kamble Knowledge World

Website / You-tube

Description ,
railway group d reasoning question in Kannada,railway group d reasoning 2019,railway group d ka reasoning,group d syllabus,group d reasoning in Kannada,reasoning questions for railway group d pdf,reasoning group d,railway group d reasoning question in hindi pdf .

.


Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Please Do Not Use ay Bad Comments As All the visitors here are MAle & Female & Professionals

Articles Ads

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads

close