RRC GROUP D & RRB NTPC IMPORTANT BIOLOGY QUESTIONS 2019 - RRC GROUP D MOST EXPECTED QUESTIONS & ANSWERS . - Kiran Kamble Knowledge World
  • KPSC

RRC GROUP D & RRB NTPC IMPORTANT BIOLOGY QUESTIONS 2019 - RRC GROUP D MOST EXPECTED QUESTIONS & ANSWERS .



RRC GROUP D & RRB NTPC IMPORTANT BIOLOGY QUESTIONS  2019 - RRC GROUP D MOST EXPECTED QUESTIONS & ANSWERS .
RRC GROUP D & RRB NTPC IMPORTANT BIOLOGY QUESTIONS  2019 - RRC GROUP D MOST EXPECTED QUESTIONS & ANSWERS .






RRC GROUP D & RRB NTPC IMPORTANT BIOLOGY QUESTIONS  2019 - RRC GROUP D MOST EXPECTED QUESTIONS & ANSWERS .
RRC GROUP D & RRB NTPC IMPORTANT BIOLOGY QUESTIONS  2019 - RRC GROUP D MOST EXPECTED QUESTIONS & ANSWERS .


Hello my Students, Here Kiran Kamble Knowledge World Website is Providing RRB NTPC & RRC GROUP D Most Expected BIOLOGY Questions & Answers 2019 - RRB NTPC Important Questions: Prelims & Mains & for other govt Exams 


- These Questions are also used full in Karnataka Exams Like SDA & FDA,KAS, KPSC Exams,SSC Exams,Police Constable Exams , PSI Exams , KAS Exams & IAS EXAM.


Lets start !


Q 01 -  Which organ of the Human Body Never Rests till death ?


Ans -  Heart - Heart Never Rests Till death of the Human Body .



Q 02 - Normal Blood pressure of a Healthy Human Body ?


Ans -  A Normal Human Body Blood Pressure is - 80 to 120 Times .



Q 03 - The Abnormal Component of the Human URINE is ?


Ans -  Albumin Is the Correct Answer .



Q 04 - The Yellow color in the human Bodies URINE Is due to presence of What Thing ?


Ans -  Due to UROCHROME Presence .



Q 05 - The Nitrogenous Waste of Human Being is ?


Ans - UREA is the Nitrogenous Waste of Human Being .



Q 06 -The Human body Total Bones are ?


Ans -  There are total 206 Human Bones present in the body 



  • Important Note - A new born baby has - 300 Bones initially & Later it gets reduced to 206 .



Q 07 -  How many Muscles are found in the Human Body ?


Ans -  There are 665 present in the Human body .



  • Important Note - Some Time Examiner do ask 700 - if you get 700 also you go ahead & Mark 700 . 700 is also correct answer as per Examiner note - If asked only .


Q 08 - Odontology is a branch of human science it is related to which study ?


Ans -  Odontology is the study of BONE .



Q 09 -The Number of Teeth Which are Replaced In Human MAN are ?


Ans -  Replaced  20 .


Q 10 - The Number of EAR Bones are in the Human Body is ?


Ans -  There are total 6 Ear bones are ther in the Human body -



  • 3 left side EAR .
  • 3 Left side EAR .

Q 11 - Which of the following is the Hardest Substance in the Human Body ?

Ans -  Enamel .

  • ENAMEL is the thing which is called LAYER ON THE TEETH .



Q 12 - How Many RIBS Pair are found in the Human Body ?

Ans -  Answer 2 pair 

  •  Important Note - Pair means 12 + 12  There are total 24 Ribs are there .


Q 13 - The Total Number of Vertebrae in a Human Body ( Kannada Meaning is - KasheruKhand ) 

Ans - There are total - 33 Vertebrae Found in a Human Body.


Q 14 - The Human Body Bones & Teeth are Generally made up of which of the Following thing ?

Ans - TriCalcium is the general thing which is main substance of Human Bones & Teeth .


Q 15 - How many type of Teeth are Present in the Human Body ?

Ans -  There are 4 type of Teeth are Found in the the Human body .


Q 16 - Cracking is not found in the Which of the Following Animal on this Planet ?

Ans -  JACKAL is the Animal Cracking is not found  -

  • Note -  DEER , ZEBRA , HORSE, CRACKING IS FOUND IN THESE ANIMALS .


Q 17 - Which of the Following is SPICES is a Floral leaf ?

Ans -  Clove is the SPICES is a Floral leaf  .

  • Important Note -  Jeera is not a Floral leaf .


Q 18 - The Tears Come when the Onion Peels are Removed , because Onion Expel .

Ans -  SYNTHES ENZYME . 

  • Note - Due to Presence of Sinthes Enzyme in the Onion Tears comes out From the Human body .


Q 19 - The Reason for the Characteristics Smell of GARLIC is ?

Ans -   Due to Presence of Sulfur Compound .

Q 20 - Quinine Which is a Major Medicine for Malaria , Is Obtained from which of the Following ? 

Ans - ANGIOSPERM PLANT - Very Important Questions Could be Asked in any Exam of 2019 .

.

Ok Guys Hope you guys Enjoyed it Guys these Questions are Prepared by the Industry Experts , Guys I have already Passed Railway Exam Once i have More Experience in Railway Exam - so i ma saying these questions could be asked in the Examination so be prepared .






                         

-------------------------------------Advertisement --------------------------------------------------------------

Join Our SpardhaJagattu Telegram Channel - https://t.me/joinchat/LuowIBa2aDROYR92iN1Z1A

Join Us On Facebook - https://m.facebook.com/kiran.kamble.9469

JOin me On Instagram - https://instagram.com/kiran_bahusaheb_kamble?igshid=19erfx3sbowil

Join Me on YouTube  -  








---------------------------------Study Material Section -.................................................--------


Study Materials - KPSC _ SSC _ ENGG _ RAILWAY .

WAtsApp - 8880521673

Google Pay & Phone Pay - 8880521673

150 Rupees .


  • Previous Year Question Papers 
  • Model Question Papers 
  • General Science 
  • General Awareness
  • Reasoning 
  • Aptitude 
  • Maths 










---------------------------------------------My Youtube Videos ---------------------------------------


             


                                        Kiran Kamble Knowledge World

                                         
             


                                      KIran Kamble Knowledge World


             


                                        Kiran Kamble Knowledge World   

                                     
             



                                          Hello  Kiran Kamble Knowledge World



            



Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Please Do Not Use ay Bad Comments As All the visitors here are MAle & Female & Professionals

Articles Ads

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads

close