RRC Group D Exam 2019 - Top most important Expected Questions to be asked in the Examination . RRC Group D Important Notes Prepared by Industry Experts . - Kiran Kamble Knowledge World

ನಿಮಗೆ ಸರ್ಕಾರಿ ಕೆಲಸ ಬೇಕಾದರೆ ಈ ದಾಖಲೆಗಳನ್ನು ತಕ್ಷಣ ತೆಗೆದುಕೊಳ್ಳಿ | Govt job document verification process



SDA | FDA | RAILWAY | SSC | DEFENCE | Complete Guidance | ಎಲ್ಲ ಎಕ್ಸಾಮ್ಗಳಿಗೆ ಇಷ್ಟು ಓದಿದ್ರೆ ಸಾಕು




RRC Group D Exam 2019 - Top most important Expected Questions to be asked in the Examination . RRC Group D Important Notes Prepared by Industry Experts .


RRC Group D Exam 2019 - Top most important Expected Questions to be asked in the Examination . RRC Group D  Important Notes Prepared by Industry Experts .
RRC Group D Exam 2019 - Top most important Expected Questions to be asked in the Examination . RRC Group D  Important Notes Prepared by Industry Experts .

RRC Group D Exam 2019 - Top most important Expected Questions to be asked in the Examination . RRC Group D  Important Notes Prepared by Industry Experts .
RRC Group D Exam 2019 - Top most important Expected Questions to be asked in the Examination . RRC Group D  Important Notes Prepared by Industry Experts .



Hello my dear Aspirants , Here Kiran Kamble Knowledge World Website is Providing RRC Group D Most Expected Questions & Answers 2019 - RRC Group D  Important Questions: Prelims &  for other govt Exams . These Questions are also used full in Karnataka Exams Like SDA & FDA , KPSC Exams , Police Constable Exams , PSI Exams , KAS Exams , Some other state Govt Exams  .

Q 01 - India Has Signed MOU on health science corporation with which country ?

Ans - African Union .

Q 02 - Which of the following country hosted the maximum number of Olympic games by hosting 4 Summer olympics and 4 Winter Olympic ? 

Ans - United States .

Q 03 - Which of the following book is Written by APJ Abdul kalam ?

Ans - 1 >  Guilding Soul 2 > India - 20 - 20 . 

Q 04 - Which of the following country's Animal is Holy Cow ?

Ans - NEPAL Country .

Q 05 - Under Whose governor general the Revolt of 1857 Occurred ? 

Ans - Lord Canning .

Q 06 - Rand is the currency of which of the following nations ?

Ans - South Africa .

Q 07- Who was the first indian general secretory to of United Nations ?

Ans - Vijay Laxmi Pandit . 

Q 08 -National rural development institute is located in which of the following City ?

Ans - Hyderabad.

Q 09 - POTATO Research Center is located which of the following City in India ?

Ans - Shimla .

Q 10 - Rice Rearch center is is located at which of the following city in india ?

Ans - Cutack ( Odissa ) .


Q 11 - International Rice Research center is located in which of the following country ?

Ans - MANILA - India .

Q 12 - The Number of Judges in in International Court is ?

Ans - 15 .

Q 13 - The Term of International Judges is ?

Ans - 9 years .

Q 14 - Where was the First Non Aligned Movement Organised ?

Ans - Belgrade .( Jawaharalal Neharu ) .

Q 15 - Which of the Following country is not the Member of SAARC ?

  • Afghanisthan
  • India
  • Bangladesh 
  • Bhutan
  • Maldives
  • Nepal
  • Shrilanka Note - All SAARC nations are very important will be asked in all govt Upcoming Exams .


Q 16 - Which of the following is the capital of Yemen ?

Ans - SANA .

Q 17 - Which is the national Game of France ? 

Ans - Football .

Q 18 - Which of the following game is National game of America ?

Ans - BaseBall .

Q 19 - Which of the following game is the National Game of China ?

Ans - Table Tennis .

Q 20 - Which of the following game is national game of Pakistan ?

Ans - Hocky - Note - Pakistan Won Internationl Hocky cup 4 times - Pakistan won it for maximum Times 

Q 21 - Mudra Rakshasha Has been Written by ? 

Ans - Vishaka Datta .

Q 22 - Which of the following Barrages supplies water to the indiragandhi Canal ?

Ans - HARIKA .

Q 23 - Who is the chief minister of Telangana ? 

Ans - Chandra Shekhar Rao .

Q 24 - Bandhav Garh National Park is located in which of the following state ?

Ans -  Madhyapradesh .


Q 25 - How Many presidents of india were elected unopposed ? 

Ans - 2 Two - Note - 1> Neelam Sanjeev Reddy 2 > Rajendra Prasad were elected unopposed .


Q 26 -Where is leather and Shoe organisation located ? 

Ans - Kanpur India  .


Q 27 - To reduce Air Pollution the production of NEW - 135-6 has started in ? 

Ans -  Mathura refinary .Mathura .


Q 28 - The Australia group was established to control the spread of which of the following ?

Ans - 1985 ( Nuclear Biological and Chemical Weapons ).


Q 29 - Which of the Following states in india has a maximum number of UNESCO world heritage sites ?

Ans - Maharashtra .


Q 30 - The indian National seed research and training center is located in which of the following city ?

Ans  -  VARANASI UP .





__________________Advertisement ________________________

Hello Railway RRC GROUP D Aspirant ! How is the josh ? How the Preparation is going on ? Hope everything is going well , So I am Kiran Knowledge World - I have already passed RRB exam so i have prepared some important questions and Answers so go through it and prepare .

If you guys are preparing for RRC Group d 2019 & 2020 what i suggest you ..practice these questions again & Again because these questions are very important these questions are taken from previous year question papers .

RRC GROUP D PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS AND MODEL QUESTION PAPERS ARE AVLBL HREE 
WATSAPP - 8880521673 .
YOU SHALL BUY IT BY PAYING 150 INR .
ONCE I RECIEVVE YOUR PAID SCREEN SHOT ON MY WATSAPP NUMBER I WILL SEND ALL PDFS TO YOUR WATSAP NUMBER .

Online Free Coaching Classes in KANNADA 

 

NOTE -  Notes will be provided on Watsapp in the form of PDFs



Thanks & Regards ,

Kiran Kamble Knowledge World 

Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Please Do Not Use ay Bad Comments As All the visitors here are MAle & Female & Professionals

Articles Ads

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads

close