RRB NTPC Most Expected Questions& Answers 2019 - RRB NTPC Important Questions: Prelims & Mains & for other govt Exams - Kiran Kamble Knowledge World

ನಿಮಗೆ ಸರ್ಕಾರಿ ಕೆಲಸ ಬೇಕಾದರೆ ಈ ದಾಖಲೆಗಳನ್ನು ತಕ್ಷಣ ತೆಗೆದುಕೊಳ್ಳಿ | Govt job document verification process



SDA | FDA | RAILWAY | SSC | DEFENCE | Complete Guidance | ಎಲ್ಲ ಎಕ್ಸಾಮ್ಗಳಿಗೆ ಇಷ್ಟು ಓದಿದ್ರೆ ಸಾಕು




RRB NTPC Most Expected Questions& Answers 2019 - RRB NTPC Important Questions: Prelims & Mains & for other govt Exams



 RRB NTPC Most Expected Questions& Answers 2019 - RRB NTPC Important Questions: Prelims & Mains & for other govt Exams
 RRB NTPC Most Expected Questions& Answers 2019 - RRB NTPC Important Questions: Prelims & Mains & for other govt Exams 




Hello my dear Aspirants , Here Kiran Kamble Knowledge World Website is Providing RRB NTPC Most Expected Questions& Answers 2019 - RRB NTPC Important Questions: Prelims & Mains & for other govt Exams . These Questions are also used full in Karnataka Exams Like SDA & FDA , KPSC Exams , Police Constable Exams , PSI Exams , KAS Exams .





Q 01 - Which Among the Following is the highest peak in the India ?

Ans - Anaimudi 

Q 02 - Which among the following city does lies on the famous golden Quadrilateral Project ??

Ans - Jabalpur 

Q 03 -  Which Among the following is known as city of Seven Hills ?

Ans - ROME  

Q 04 -  Which of the Following is not satellite of Solar System ?

Ans -- Nebula 

Q 05 - The Famous Chernobil Disaster Took place in the year 1986 in which of the following country ?

Ans -- Ukraine .

Q 06 -  Which among the following tree are found in the Equatorial rain forest / Evergreen forest .

Ans - BAMBOO 

Q 07 -  Which among the following ages is oldest among the following ?

Ans-  Paleolithic ( Part Stone of Age )  

Q 08 - The Famous Site of LOTHAL ( GUJARAT) in Indus valley civilization was excavated by Which Historian ?

Ans - S.R.RAO

Q 09 - Who Among the following ruler acquired the title of MAHARAJADHIRAJ ? 

Ans - Chandragupta 1

Q 10 -  The famous QUWAT- UL - ISLAM mosque at Delhi Was built by - 

Ans- Qutub Ud Din Aibak .

Q 11 - Famous Italian Traveler NICOLO  CONTI  came during the period of ?

Ans - DEVA RAYA 01 

Q 12 -  Guru Nanak Was born in the year of ?

Ans - 1469 AD .

Q 13 - Babur defeated Rajput ruler medini rai in the year of 1528 ?

Ans- Chanderi 1528 .

Q 14 - Who among the following governor of Portuguese transferred the capital in India from Cochin to GOA ?   

Ans - NINO DA CUNCHA 

Q 15 - Which article of the constitution of india deals with impeachment of the President of india ? 

Ans - 61 By Parliament . 

Q 16 -  Which among the constitutional amendment deals with the addition of of the 10th Schedule in the constitution of india ?

Ans -  Amendment  52

Q 17 - The Concurrent list in the constitution of india has been taken from the constitution of 

Ans - Austalia .

Q 18 - Under Which article of indian constitution the supreme court has the power of original Jurisdiction ??

Ans - Article 131 - State VS Nation - State VS State - Sate VS UT . 

Q 19 - Which among the following Motion of the parliament can be MOVED only in the LOKASABHA ?

Ans - NO Confidence Motion .

Q 20 - Which among the following post never held by a Female in the india ?

Ans - Vice President .


__________________________________________________________________________________


Lets End the article here only - Guys i will come up with new Expected Questions which are prepared by the Industry Experts - these questions will be asked in the SSC exams Railway Exams , these questions will be asked in the state exams like - SDA , FDA , KPSC Exams , so be prepared .


Those who who require Study materials they can send us - 150 INR through Google opay or phone pay - later send that Screen shot to my WatsApp Number - then Will send all the PDFs filels to your WatsAppp Number . 

WATS APP NUMBER - 8880521673 Google Pay OR Phone Pay Also 

Thanks And Regards ,
Kiran Kamble Knowledge World 



Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Please Do Not Use ay Bad Comments As All the visitors here are MAle & Female & Professionals

Articles Ads

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads

close