RRB Group D Science Chemestry Imp Expected Questions Download PDF | Expected Chemistry Questions & Answers - RRB NTPC - RRC GROUP D SDA , FDA, KPSC & SSC . - Kiran Kamble Knowledge World

ನಿಮಗೆ ಸರ್ಕಾರಿ ಕೆಲಸ ಬೇಕಾದರೆ ಈ ದಾಖಲೆಗಳನ್ನು ತಕ್ಷಣ ತೆಗೆದುಕೊಳ್ಳಿ | Govt job document verification process



SDA | FDA | RAILWAY | SSC | DEFENCE | Complete Guidance | ಎಲ್ಲ ಎಕ್ಸಾಮ್ಗಳಿಗೆ ಇಷ್ಟು ಓದಿದ್ರೆ ಸಾಕು




RRB Group D Science Chemestry Imp Expected Questions Download PDF | Expected Chemistry Questions & Answers - RRB NTPC - RRC GROUP D SDA , FDA, KPSC & SSC .

RRB Group D Science Chemestry Imp Expected Questions Download PDF  | Expected Chemistry Questions & Answers - RRB NTPC - RRC GROUP D SDA , FDA, KPSC & SSC .
RRB Group D Science Chemestry Imp Expected Questions Download PDF  | Expected Chemistry Questions & Answers - RRB NTPC - RRC GROUP D SDA , FDA, KPSC & SSC .



Hello my dear Aspirants , Today Kiran Kamble Knowledge World Website is Providing RRC Group D Chemistry  Most Expected Questions & Answers 2019 - RRC Group D / NTPC Important Questions: Prelims & Mains & for other govt Exams . These Questions are also used full in Karnataka Exams Like SDA & FDA , KPSC Exams , Police Constable Exams , PSI Exams , KAS Exams . 



Q 01 - Who shows the Anti knocking propertys of any fuel ? 

Ans - Octane Number .



Q 02 - Which solid metal has the Lowest melting point ?

Ans - Gallium .


Q 03 - What is the main component of Bio Gas ?

Ans - Methane .


Q 04 -Which of the following compound is used in photography ?

Ans - Silver Bromide .


Q 05 - Which of the following determines the PH Value ?

Ans - Sorensen 


Q 06 -Which method is is used to purify camphor ? 

Ans - Sublimation .


Q 07 - How much of % Does silver contain in German ?

Ans - 0 % It Doesnt Contain anything  of silver .


Q 08 - Which of the following acid is the Muriatic acid ?

Ans - Hydrochloric Acid .


Q 09 - What is the effect on the solubility of solids when the heat increases ?

Ans - Increases .


Q 10 - Which of the following Catalyst used in Hydro generation of oils ? 

Ans -    Fe 


Q 11 - Ph of human body varies within the range of ?

Ans - 7. To 7.08


Q 12 -What is the carat in relation to Diamonds ?

Ans - (Weight - Diamond )   Imp Note - (When asked Gold - Always mark - Carrot GOLD - Correctness Cleanness ).

Q 13 - Which of the following quality is called the same element in many forms ?

Ans - Depletion .


Q 14 - What is the following is used in the Hair Bleaching ? 

Ans - Hydrogen Peroxide .


Q 15 - Acetyl Salicylic Acid is commonly used as ?

Ans -A pain Killer .( Note - Pain Killer which is used during headache - Or Body Pain ) 


Q 16 - Which of the Following is the Source of Common Salt ?

Ans - HALITE .


Q 17 - Which of the following is called the Stranger Gas ?

Ans - Xenon .


Q 18 - Which of the following element is called COOLED LIQUID .

Ans - GLASS.



Q 19 - Which of the following element behave chemically both as metal and Non Metal ?

Ans - BORON .


Q 20 - In the Carbon How many Electrons & Neutrons , Protons , Are Exists ?

Ans - 6 Electrons , 6 Neutrons , 6 Protons ,




Hello guys these are the 20 important questions of chemistry which might be asked in the Rrc Group d Exam & RRB NTPC 2019 Exam , These questions are taken from previous year question papers and as per the industry experts these questions will be asked again annd again . So those who are intrested they can prepare from here .


________________________ADVERTISEMENT_______________________________________

Study Materials Are available here for all KPSC & SSC & Railway Exams .


Study Materials Includes following Things .
  • Previous Year Question Paper 
  • Model Question Papers
  • Theory Books 
  • Etc 


Those who wants to buy Study materials They can buy by sending 150 INR to my Google pay or Phone pay Number 8880521673 .

Once i Receive Your Amount I will send all the PDFS to your WatsApp Number .


Thanks & Regards ,
Kiran Kamble Knowledge World 
WatsApp - 8880521673 .

           


            



RRB Group D Science Chemestry Imp Expected Questions Download PDF  | Expected Chemistry Questions & Answers - RRB NTPC - RRC GROUP D SDA , FDA, KPSC & SSC .
RRB Group D Science Chemestry Imp Expected Questions Download PDF  | Expected Chemistry Questions & Answers - RRB NTPC - RRC GROUP D SDA , FDA, KPSC & SSC .




































Regards ,

Kiran Kamble Knowledge World
YouTube Channel
8880521673
Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Please Do Not Use ay Bad Comments As All the visitors here are MAle & Female & Professionals

Articles Ads

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads

close