KPTCL JUNIOR ASSISTANT EXPECTED GENERAL AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS 2019 - Kiran Kamble Knowledge World

ನಿಮಗೆ ಸರ್ಕಾರಿ ಕೆಲಸ ಬೇಕಾದರೆ ಈ ದಾಖಲೆಗಳನ್ನು ತಕ್ಷಣ ತೆಗೆದುಕೊಳ್ಳಿ | Govt job document verification process



SDA | FDA | RAILWAY | SSC | DEFENCE | Complete Guidance | ಎಲ್ಲ ಎಕ್ಸಾಮ್ಗಳಿಗೆ ಇಷ್ಟು ಓದಿದ್ರೆ ಸಾಕು




KPTCL JUNIOR ASSISTANT EXPECTED GENERAL AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS 2019

KPTCL JUNIOR ASSISTANT EXPECTED GENERAL AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS 2019 .


KPTCL JUNIOR ASSISTANT EXPECTED GENERAL AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS 2019
KPTCL JUNIOR ASSISTANT EXPECTED GENERAL AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS 2019 






KPTCL JUNIOR ASSISTANT EXPECTED GENERAL AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS 2019
KPTCL JUNIOR ASSISTANT EXPECTED GENERAL AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS 2019 




Hello Aspirants ,

Kptcl Karnataka is going to Fill more than 500 Vacancies across the Karnataka so Students must be preparing for the Examination - Here Kiran Kamble Knowledge World Brought you some most important Expected Questions & Answers for KPTCL JUNIOR ASSISTANT  2019 .

Q 01 - The Total area of the India is 32,87,263 sq KM Which is how much the total Land area of the Earth .

Ans -  2.42 %  - Remember India is & 7th Largest Country of the World .


Q 02 - Which of the Following is the Lowest Point of the India ?

Ans -  Kuttanad .


Q 03 - How Many Indian States Neither have the International Boundary Neither Have the Coastel Boundary ?

Ans -  05 -


  • Haryana
  • Madhyapradesh
  • Chattisgarrh
  • Jharkhand
  • Telangana




Q 04 - Which of the Following Pass Lies in the Between State Of Himachal Pradesh ?

Ans -  Bara Lapchara ( Pass meaning in Kannada- 2 Parwatagalannu Serisuv Haadi )


Q 05 -Which of the Following River Cuts the Tropic of Capricorn twice ?

Ans -  River Mahi - River Mahi is a river which is Located in State GUJARAT .


Q 06 - According to Census of India 2011 which city / District of india has Highest Literacy Rate ?

Ans -  City - Sherchipp ( State - Mizoram )


Q 07 - The Local Winds that blows in the Area of The Andes Mountains is Known as ?

Ans -  PUNAS . Andes Mountains  Are Mountain Range in South America .

Q 08 - According to the Census of india 2011 the growth rate of india in the last decade 2001 to 2011 was ?

Ans - 17.64 .

Q  09 -  Which of the Following is not Among the Eight Fold Paths given by Goutam Buddha  ?

Ans  Right Fasting .


Q 10 - Jain Thirthankas

Important Note -  There are total 24 Jain Tirthanka Exist in which only 5 tirthankas are asked in the Examination .

CODE WORD IS - RANPM 


1st Tirthanka
R = Rishabhanath
2st Tirthanka
A = Ajithanath
23st Tirthanka
N =Neminath
24st Tirthanka
P = Parshwanath
25st Tirthanka
M = Mahavir





Q 11 - The Black Revolution is related to which of the Following ?

Ans -  Petroleum & Coal .

Q 12 -Which of the Following is the Biggest Sea of the World ?

Ans - South China Sea .

Q 13 -Which of the Following is the Deepest Port of the India ?

Ans - VishakaPattanam . Vishakapattanam is the port Indian city of Andraparadesh state .

Q 14 - The Coastel Area of India List - All Are Important .

Ans -


MALBAR COAST
KERALA
KONKAN COAST
MH/GOA/KAR
CORAMANDAL COAST
TN / AP

Q 15 -Which of the Following state in india Produces more Tobacco ?

Ans - Andra Pradesh .

Q 16 -The Ozone Layer is found on above which layer of the Atmosphere ?

Ans - Troposphere .

Important Note -
  •  Troposphere
  • Stratosphere 
  • Mesosphere 
  • Ionosphere  
  • Exosphere 





Q 17 - In which State Floating National Park is located

Ans - Manipur .

Q 18 - NandaDevi Mountain is Located in which of the Following Country ?

Ans - UttaraKahanda State .

Q 19- Kathakali A classical Dance is Related whic city ?

Ans - South Indian Classical Dance - KERAL State .

Q 20 - Kathak  Dont Get Confuse ) the Classical Dance belongs to which state in India ?

Ans - Uttar Pradesh 9 North India )


Q 21 - Which Indian State Produces Largest Tea in India ?

Ans - Assam .


Q 22 - Which indian City Produces Largest Sugar in India ?

Ans - Uttar Pradesh  - ( Tobacco - Andrapradesh )  ( Soyabeen - Madhyapradesh )


Q 23 - Who  written the Book " A train to Pakistan name the author?

Ans - Khushawnt Singh .


Q 24 - Where is the Mazulli Island is Located ?

Ans - Assam.


Q 25 -  Which River is called South GANGA ?

Ans - Godavari  . If Asked Cauverry - Go ahead & Mark for it .



Ok Guys Kiran Kamble Kowldge World Website has provided 25 KPTCL JUNIOR ASSISTANT EXPECTED GENERAL AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS 2019  - SO Prepare Well - if possible share thins link to your Social Groups .

These Questions are prepared by the Industry Experts - based on PUC or 12th Based Examination so be prepare .

These Questions are also used full inn other Exxaminations Like SDA &FDA - KAS - POlice Constable ETC .


-------------------------------------Advertisement --------------------------------------------------------------


Join Our SpardhaJagattu Telegram Channel - 

https://t.me/joinchat/LuowIBa2aDROYR92iN1Z1A

Join Us On Facebook - https://m.facebook.com/kiran.kamble.9469

JOin me On Instagram https://instagram.com/kiran_bahusaheb_kamble?igshid=19erfx3sbowil







Join Me on YouTube  -  








---------------------------------Study Material Section -.................................................--------


Study Materials - KPSC _ SSC _ ENGG _ RAILWAY .

WAtsApp - 8880521673

Google Pay & Phone Pay - 8880521673

150 Rupees .


  • Previous Year Question Papers 
  • Model Question Papers 
  • General Science 
  • General Awareness
  • Reasoning 
  • Aptitude 
  • Maths 










---------------------------------------------My Youtube Videos ---------------------------------------


             


                                        Kiran Kamble Knowledge World

                                         
             


                                      KIran Kamble Knowledge World


             


                                        Kiran Kamble Knowledge World   

                                     
             



                                          Hello  Kiran Kamble Knowledge World



            



Thanks & Regards ,

Kiran Kamble Knowledge World

Website / You-tube

Description ,

KPTCL JUNIOR ASSISTANT EXPECTED GENERAL AWARENESS QUESTIONS & ANSWERS 2019,kptcl junior assistant exam date 2019,kptcl junior assistant syllabus,www.kptcl.com 2019,kptcl junior assistant key answer 2017,kptcl recruitment 2019 notification,kptcl notification 2019,kptcl recruitment 2019 junior assistant exam date.




.


Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Please Do Not Use ay Bad Comments As All the visitors here are MAle & Female & Professionals

Articles Ads

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads

close