30 Important GA questions from Railway RRB Group D Exams - Rrb Group D & SSC MTS Important Expected Questions - Railway Group D Important Expected Science Questions & Answers - Kiran Kamble Knoowledge World . - Kiran Kamble Knowledge World

ನಿಮಗೆ ಸರ್ಕಾರಿ ಕೆಲಸ ಬೇಕಾದರೆ ಈ ದಾಖಲೆಗಳನ್ನು ತಕ್ಷಣ ತೆಗೆದುಕೊಳ್ಳಿ | Govt job document verification process



SDA | FDA | RAILWAY | SSC | DEFENCE | Complete Guidance | ಎಲ್ಲ ಎಕ್ಸಾಮ್ಗಳಿಗೆ ಇಷ್ಟು ಓದಿದ್ರೆ ಸಾಕು




30 Important GA questions from Railway RRB Group D Exams - Rrb Group D & SSC MTS Important Expected Questions - Railway Group D Important Expected Science Questions & Answers - Kiran Kamble Knoowledge World .

30 Important GA questions from Railway RRB Group D Exams - Rrb Group D & SSC MTS Important Expected Questions - Railway Group D Important Expected Science Questions & Answers - Kiran Kamble Knoowledge World .


30 Important GA questions from Railway RRB Group D Exams - Rrb Group D & SSC MTS Important Expected Questions - Railway Group D Important Expected Science Questions & Answers - Kiran Kamble Knoowledge World .
30 Important GA questions from Railway RRB Group D Exams - Rrb Group D & SSC MTS Important Expected Questions - Railway Group D Important Expected Science Questions & Answers - Kiran Kamble Knoowledge World .

Hello Friends As Everyone knows that Railway is going to recruit GROUP D & NTPC Vacancies in this year - so Kiran Kamble Knowledge World Has prepared some important Questions & answers for you guys - These Questions are already asked in the Examination so be prepared .



Q  01 -  Instrument Used to study the Behavior of a Vibrating string is ?

Ans   -  Sonometer .


Q  02 -  Yellow Revolution is Associated with the production of ?

Ans   - Oil Seeds . 


Q  03 -  Which Himalayan Peak is Known as Sagarmatha ?

Ans   -  Mount Everest Which is Located in Nepal Country .


Q  04 -  Who is known as Bird Man of the India ?

Ans   -  Salim ali 


  • Important Note -There Are Two Salim Ali National Park Located in india .
  • 1 is located in the State of GOA .
  • Another one is Located in the State OF Jammu & Kashmir .



Q  05 -  The First Postal Stamp Was Issued in Which of the Following Country ?

Ans   -  Karachi ( Pakistan )


  • Important Note II - 2nd Postal Stamp was released in Kolkatta .


Q  06 -  Humayuns Tomb is located in ?

Ans   - DELHI (India ) 


Q  07 -   Who was the first Indian to receive  Magassay Award ?

Ans   - Vinoba Bhave . 


Q  08 -  Which of the following country is the largest producers of TEA ?

Ans   -  China Produces More TEA  in the World .


Q  09 -  Which of the Following is the Capital Of Myanmar ? 

Ans   -  Naypyidaw ( Currency is  Kyat ) .


Q 10 -  Which fiber is used in making bristles of tooth brush ?

Ans   -  Nylon .


Q  11 -  Japanise Art ( Ikebuna ) is related to what  ?

Ans   -  Flower Arrangement .


Q  12 -  What is the SI unit of the Power ?

Ans   -  WATT .


Q  13 -  What is the common name of sodium of Bi Carbonate ?

Ans   - Baking Soda 9 ( Kitchen Soda - Food Soda )


Q  14 -  Which Blood is Universal Donor Blood Group ?

Ans   -  Always O Blood Type Group - Donates To Universal.  


Q  15 -  Which Blood is Universal Accept Blood Group ?

Ans   -  AB Blood Group . Dont Get Confused Between - Accept & Donor .


Q  16 -  Which Part of the Human Body is Affect by the Tetanus Disease ?

Ans   -  Nervous System .


Q  17 -  Earth Waves are Shock waves called ?

Ans   -  Infrasonic Waves .


Q  18 -  Which of the Following Rivers Flows from India To Pakistan ?

Ans   - River Ravi 


Q  19 -  One Nano Meter is Equuleus to ? 

Ans   - 1 * 10^9 Meters .


Q  20 -  The World Largest Single Location Solar Power Plant Project located in which of the Following Country ?

Ans   -  INDIA in the State of  TAMILNADU  .


Q  21 -  Which of the following is the Largest Known Cell ? 

Ans   - Ostrich Cell ( EGG )


Q  22 -  The national High way 1A Connects leh to Kashmir valley Through ?

Ans   - ZOLI - LA Connects leh to Kashmir valley .

Q  23 -  A Healthy Adult man has an on Average of RBC ( IN MILLIONS ) .

Ans   - 5 to 5.5 Millions . 


Q  24 -  Which country has become the 69th Share Holder of European Development BANK ( EBRD). 

Ans   -  INDIA .


Q  25 -   Two Strands are Held Together By ?

Ans   - Hydrogen Bond .

Q  26 -  The Famous Dhnbhndar Falls in madhyapradesh is located on which of the Following River ? 

Ans   - Narmada River . 

Q  27 -  Which of the Following States has has launched the world first - Ever - Thermal Battery Plant to boost renewable energy ?

Ans   - Andrapradesh .


Q  28 -  In which of the following Districts of Madhypradesh is the BINA power Plant located ?

Ans   - Correct answer is Sagar .

Q  29 -  Santosh Trophy is related to Which of the Following Sports ?

Ans   -  FOOT BALL .

  • Santosh Trophy 2019 Winner is SERVICES .



Q  30 -  Who is the Author of the book Anandmath ?

Ans   - Bankim Chandraa Chatarjee .


Q  30 - Gwadari Port Deepest Port Developed & Operated by the CHINA is Located in which of the Following Country ? 

Ans -  Nation - Pakistan .

Q  31 - Who is the Author of INDIA 202 20 ?

Ans - Dr APJ Abdul Kalam .





-------------------------------------Advertisement --------------------------------------------------------------
Join Our SpardhaJagattu Telegram Channel - 

https://t.me/joinchat/LuowIBa2aDROYR92iN1Z1A

Join Us On Facebook - https://m.facebook.com/kiran.kamble.9469

JOin me On Instagram https://instagram.com/kiran_bahusaheb_kamble?igshid=19erfx3sbowil







Join Me on YouTube  -  








---------------------------------Study Material Section -.................................................--------


Study Materials - KPSC _ SSC _ ENGG _ RAILWAY .

WAtsApp - 8880521673

Google Pay & Phone Pay - 8880521673

150 Rupees .


  • Previous Year Question Papers 
  • Model Question Papers 
  • General Science 
  • General Awareness
  • Reasoning 
  • Aptitude 
  • Maths 










---------------------------------------------My Youtube Videos ---------------------------------------


             


                                        Kiran Kamble Knowledge World

                                         
             


                                      KIran Kamble Knowledge World


             


                                        Kiran Kamble Knowledge World   

                                     
             



                                          Hello  Kiran Kamble Knowledge World



            



Thanks & Regards ,

Kiran Kamble Knowledge World

Website / You-tube

Description ,
30 Important GA questions from Railway RRB Group D Exams - Rrb Group D & SSC MTS Important Expected Questions - Railway Group D Important Expected Science Questions & Answers - Kiran Kamble Knoowledge World .



.


Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Please Do Not Use ay Bad Comments As All the visitors here are MAle & Female & Professionals

Articles Ads

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads

close